150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Observatori Vulnerabilitat

 

 

              ​

Impacte de la COVID-19 en col·lectius vulnerables
Foto observatori COVID19

07-10-2020 | Estudis |

Impacte de la COVID-19 en col·lectius vulnerables

L’Observatori “Impacte de la COVID-19 en col·lectius vulnerables” s’ha elaborat mitjançant 1.314 persones ateses dins el Pla Creu Roja RESPON.

Descarregar fitxer

 

 

 

 

Veure online

                          ​​Descarregar estudi

Els resultats d’aquest estudi posen de manifest sobre com des de les entitats socials hem d’enfocar les accions encaminades a aportar ajuts concrets, com ara la distribució d’aliments, de targes de prepagament que permeten apoderar les famílies en risc de vulnerabilitat, el pagament de subministraments, però també oferint solucions a mitjà termini, com són l’accés als programes d’ocupació per tal de facilitar-ne la inserció sociolaboral de qualitat, autèntica clau de volta de l’èxit de la intervenció per combatre el risc de pobresa.

El 12è estudi de l'Observatori fa palès com les persones que hi tenen dret, no accedeixen de manera fàcil i ràpida a un dret social en construcció com és la Renda Garantida de Ciutadania, encara en ple desplegament. Aquesta situació ja es va identificar en l’estudi anterior, i ha de fer que la Creu Roja participi encara més activament en aquest procés d’informació i d’acompanyament als usuaris que hi haurien d’accedir.

En definitiva, l’estudi actual ens ha de permetre reflexionar sobre quina és l’evolució de l’exclusió després d’una dècada de crisi econòmica i com haurem de combatre tots plegats un fenomen social que ha esdevingut estructural per a una àmplia base de la nostra societat.

Escoles i altres entitats

Xerrades

El Rebost té una dimensió educativa cabdal, que pren el seu màxim sentit quan treballem conjuntament amb els centres educatius de la població. Si sou una escola que teniu interès en conèixer més a fons el nostre projecte, podeu sol·licitar-nos una xerrada i un equip de voluntaris d’El Rebost vindran a explicar, en 40-50 minuts, què fem, perquè ho fem i com ho fem. Les xerrades s’adapten als diferents nivells de l’escola, i les entenem com una finestra que els permetrà conèixer aquest recurs, però també com el primer pas cap a un treball més continuat entre l’escola i El Rebost, en el que anomenem una experiència d’aprenentatge i servei.

Aprenentatge servei

Organitzar una recollida d’aliments, una xerrada dels alumnes més grans per als més petits, muntar una obra de teatre per recollir diners, … Qualsevol idea que tinguin els alumnes i a la qual podem donar-hi suport és una bona iniciativa per què els nens facin un servei a la comunitat (a través d’El Rebost), però també perquè aprenguin de l’experiència.

La proposta d’aprenentatge servei té a veure amb la possibilitat que els alumnes col.laborin activament amb el projecte tot realitzant activitats d’alt valor educatiu i que, amb el nostre suport i amb coordinació amb l’equip docent, els han de permetre adonar-se de quin és el paper que totes les persones tenen per poder resoldre les desigualtats socials.

 

Si esteu interessats en treballar a fons els valors que també vol transmetre El Rebost, poseu-vos en contacte amb nosaltres (per telèfon, al 937627082 o per correu electrònic, a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) i en parlarem.

Visites a El Rebost

El Rebost també està obert perquè els vostres alumnes o l’equip docent pugui venir a visitar-lo i entendre així des de la primera línia quin és el tipus de feina que fem i com la fem. 

Col.labora amb nosaltres

Particulars

Donatius

El Rebost es nodreix, en gran part, dels donatius que empreses, entitats i particulars fan al projecte. Les persones que, a títol particular, desitgin fer un donatiu econòmic, poden fer-lo al compte corrent 0049-1577-31-2910238058 (Banc Santander), indicant el concepte "Rebost Solidari de Pineda de Mar"

També es poden fer donatius en espècies directament al Rebost, carrer Salvador Genis, 13 o a qualsevol local de Creu Roja.

Els aliments que més necessitem són tots aquells que no vénen garantits pel FEGA i que considerem de consum bàsic, com pot ser la , el tomàquet natural triturat, els cereals, les llegums cuites.

Voluntariat

El Rebost també us ofereix la possibilitat de participar com a voluntaris aportant-hi el vostre temps i dedicació. 

Col.labora amb nosaltres.

 

Empreses compromeses

El Rebost ofereix a la vostra empresa la possibilitat de col·laborar amb un projecte social de gran impacte, exercint així el vostre compromís social. 

Col·laborar amb El Rebost permet que puguem assolir la nostra finalitat humanitària però també comporta d'altres avantatges:

Invertir en la imatge social de l’empresa, vinculant la seva imatge a la d’El Rebost de Pineda de mar.

Arribar a un ampli públic objectiu receptor del missatge d’El Rebost, vigent durant tot l’any i especialment intens durant les campanyes periòdiques de recollida o sensibilització.

Exercir una política de compromís social incidint en la societat que els envolta.

L’Agencia tributaria ofereix rebaixes fiscals per determinades donacions, però cal estudiar els casos de forma particular.

Donacions

El Rebost busca la complicitat de les empreses de forma continuada, però si la vostra empresa pot oferir donatius puntuals al centre, seran molt benvinguts i ben distribuïts.

Acceptem donatius econòmics, assumint nosaltres la compra dels productes que ens fan més falta.

També acceptem donatius en espècies. Si en voleu fer, cal saber que els productes que acceptem són de tipus alimentari o també d’higiène (d’adult o de nadó). En principi no hi ha restriccions al tipus de producte, excepte  la seva data de caducitat, per tal de poder-ho distribuir amb eficiència però amb les màximes garanties per als beneficiaris.

No acceptem productes en mal estat.

Podeu fer efectiu el vostre donatiu al compte corrent 0049-1577-31-2910238058 (Banc Santander), indicant el concepte "Rebost Solidari de Pineda de Mar" i el nom del remitent.

Assesorament en campanyas

Si la vostra empresa vol organitzar una campanya de recollida de diners o d’aliments per fer-ne posteriorment el donatiu a El Rebost, posem a la vostra disposició el nostre assessorament per tal de planificar una campanya en la qual sigui possible recollir el màxim possible però també oferir el màxim d’informació sobre els objectius, la finalitat i el destí del donatiu.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per explicar-nos quina campanya teniu previst organitzar.

Què és El Rebost

Promogut per l'Ajuntament de Pineda de Mar i gestionat per la Creu Roja, El Rebost és un projecte, on es distribueixen aliments, i on l’objectiu principal, és el de garantir a les persones més vulnerables del municipi una alimentació sana, equilibrada i variada.

El Rebost és, també, un projecte de voluntariat, compta amb un grup consolidat de 18 voluntaris, pero son més de 40 que col·laboren d’una manera o altre, de forma desinteressada.

El rebost, es un centre de distribució d’aliments, on es té en conte principalment la dignitat de les persones usuaries. Per aquest motiu, s’obta pel format de supermercat en les entregues d’aliments i s’organitza un sistema de punts que s’atorguen tant als aliments com a les famílies segons la seva situació socioeconòmica.

 

Contacte

  • C. Salvador Genis, 13 [Pineda de Mar]
  • Tel. 93.762.70.82
  • Horari d'atenció al públic:
  • De dilluns a divendres de 9h a 13h
  • Correu de contacte:   Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

A qui atén

Es imprescindible que totes les persones  estiguin empadronades a la població, i són derivades dels   serveis socials a la Creu Roja, amb una fitxa, on hi consten les dades bàsiques de la família, la puntuació atorgada, la temporalitat de l’ajuda, la freqüència d’aquesta, a la primera, dia i hora d’entrega i un apartat d’observacions, ja que es té en conte, circunstàncies especials d’alimentació   (necessitats de llets especials, alimentació sense gluten….)

Vies d'accés

A través dels serveis socials de la població.

Tel. 93.767.15.60

 

Rebost de Pineda de Mar

Què és El Rebost de Pineda de Mar.

El Rebost Solidari és un centre de distribució d'aliments resultat de la unió dels recursos existents al municipi de Pineda de Mar pel que fa a repartiment d'alimentació.

A qui atén

Creu Roja és l'encarregada de gestionar l'entrega d'aliments a totes les famílies derivades des de Serveis Socials Municipals a través d'un sistema de punts.

El Rebost Solidari, és un espai on els usuaris poden "comprar" els productes de primera necessitat (arròs, llet,galetes, oli,...) bolquers i llet infantil. La compra la realitzen bescanviant els punts que els han otorgat .

Aquests punts, els reben prèvia valoració de serveis socials en funció de la seva situació econòmica.

 

D'on provenen els aliments

Els aliments i altres productes disponibles, provenen dels excedents de la Unió Europea, Fundació Banc dels Aliments, Plataforma Humanitària de Creu Roja y donatius. L'Ajuntament de Pineda de Mar es fa càrrec, a més del cost del rebost, de tot el menjar que fa falta dia a dia per entregar a les famílies i que a l'hora de fer l'entrega no s'ha pogut aconseguir pels altres mitjans.

Aspectes Valorables

També es treballen altres aspectes amb els usuaris com la formació. S'imparteixen tallers d'economia domèstica xerrades sobre l’autoestima etc.

Rebost