150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

La Creu Roja a l’Alt Maresme promou el bon ús de les noves tecnologies entre infants i joves

S’han realitzat xerrades amb aquesta finalitat en 7 escoles de la comarca i hi han participat més de 500 alumnes.La Creu Roja a l’Alt Maresme ha dedicat un cicle de xerrades a fomentar el bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) entre infants i joves per prevenir possibles conductes de risc associades a Internet, les xarxes socials o altres TIC. En total, s'han realitzat 25 xerrades en 7 escoles de la comarca entre març i maig.


En total, han participat en aquestes xerrades 532 infants i joves de 7 a 14 anys. Un equip de voluntariat, format per tres persones, ha estat l'encarregat de dinamitzar aquestes sessions per promoure un ús saludable de les TIC. 


Durant aquestes activitats, s'han explicat tant els beneficis com els perjudicis que pot comportar l'ús d'Internet, el telèfon mòbil, els videojocs i les xarxes socials, entre d'altres tecnologies. A més, al final de cada xerrada, s'ha mostrat un vídeo sobre un cas real que exemplifica les conseqüències negatives d'un mal ús de les xarxes socials. També s'ha repartit entre els participants un còmic dissenyat per Creu Roja Joventut que mostra visualment els perills d'un mal ús de les TIC.


Aquestes xerrades s'emmarquen en el conjunt d'actuacions de la Creu Roja relacionades amb la promoció i prevenció de la salut. Després de la bona acollida que ha tingut el cicle de xerrades d'enguany, diverses escoles també han sol·licitat que es realitzi aquesta activitat al seu centre durant el curs 2013-2014.