150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Observatori Vulnerabilitat

 

Pobresa intermitent: entre la recuperació i la cronificació

Pobresa intermintent :entre la recuperació i la cronificació - 11è estudi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

portadaPobresa intermintent :entre la recuperació i la cronificació - 11è estudi

Aquest 11è estudi de L’Observatori que us presentem posa el focus en les persones en situació de pobresa que no han aconseguit sortir de la situació de vulnerabilitat, a la qual es van veure abocades fa anys, i com les dificultats per accedir al mercat laboral afecten a la

Veure online
Descarregar estudi

 

 

L’inici de la recuperació econòmica del país s’està traduint en la millora de condicions de vida de les persones, així com la reactivació del  mercat laboral, un dels factors claus que determina la recuperació de la població.

Per això resulta molt esperançador constatar que en aquest estudi 1 de cada 3 persones han millorat la seva situació respecte al darrer any i  manifesten no necessitar la nostra ajuda principalment per haver trobat una feina. Aquest col·lectiu, tot i recuperar-se, necessitarà un seguiment proper i continuat per garantir que la seva millora sigui sostinguda.

No obstant això, encara hi ha una part important del col·lectiu que atenem que segueix patint –i patirà– situacions de precarietat econòmica. D’aquesta manera, hem analitzat com les persones en situació de vulnerabilitat han de trampejar el seu dia a dia i el seu futur immediat, així com també hem identificat quines són les possibles causes que contribueixen a què les persones es trobin en situació de pobresa o, per contra,  puguin sortir-se’n.

Informació Relacionada