150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

La Creu Roja fa trucades a més de 2.300 usuaris per prevenir els efectes del descens de les temperatures

Des del Servei de La Cruz Roja se moviliza toda Cataluña para prevenir los efectos del frío sobre los colectivos más vulnerables.Teleassistència a gent gran s’han proporcionat consells i recomanacions per fer front a l’onada de fred.


S’han activat operatius per atendre persones sense sostre a Girona, Tarragona i Sabadell i serveis de pernoctació a Molins de Rei i Cornellà.

Davant de la baixada de temperatures, la Creu Roja s’està mobilitzant arreu de Catalunya per prevenir els efectes del fred sobre la salut dels col·lectius més vulnerables. Les seves actuacions es coordinen amb els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i els diferents serveis d’emergència.

Els equips de la Creu Roja participen als operatius fred, que rastregen els carrers per localitzar persones sense sostre i oferir-los si voluntàriament volen anar als albergs habilitats amb aquesta finalitat, a més de repartir-los mantes o begudes calentes.  Aquest dispositiu  s’ha activat a Girona, Sabadell i Tarragona, en aquest darrer municipi en el marc de l’Operació Iglú activada per l’Ajuntament. A Molins de Rei i Cornellà s’ha habilitat el servei de pernoctació d’urgència per l’Onada de Fred.

Durant l’anterior campanya es van reforçar les atencions a  persones sense sostre a través de diverses accions. La institució humanitària va portar a terme 117 intervencions en què van  participar 17 assemblees d’arreu del territori català.

Aquestes accions se sumen a la que ja fan les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja durant tot l’any en diversos municipis fent seguiment de la situació de les persones sense sostre en diverses ciutats i prevenint també els efectes del fred durant aquesta època de l’any.

Actuacions de prevenció

Durant aquesta setmana, des del Centre de Coordinació de la Creu Roja s’ha contactat amb 2.338 usuaris del Servei de Teleassistència de gent gran, als quals s’ha fet recordatori sobre les mesures i els consells a tenir en compte davant el fred. Aquests trucades es complementen amb les de seguiment que els Centres de Contacte locals realitzen durant tot l’any i que durant el 2018 van permetre atendre i aconsellar més de 4.000 persones.

En paral·lel també s’estan duent  a terme accions preventives com visites domiciliàries a aquelles persones més vulnerables; xerrades per informar de la importància de prevenir els efectes del fred i facilitar consells i assessoraments individualitzats sobre l’onada de fred.

La Creu Roja té habilitat 24 hores el  telèfon gratuït 900 22 11 22 per poder atendre qualsevol persona.