150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

D'on provenen els aliments

 

Els aliments que distribueix El Rebost provenen bàsicament de 7 fonts:

Donatius

Totes les persones, entitats i/o empreses que ho desitgin poden posar-se en contacte amb nosaltres per tal d’informar-los del tipus d’aliments que recollim i les necessitats més urgents del moment. Els aliments que ens arriben a través dels donatius han d’estar en correctes condicions de consum i sense la data de caducitat vençuda, i els  hi donem sortida a través de les  entregues diàrias.

A diferents Campanyes que s’organitzen periòdicament a diversos punts de la població, hi col·laboren entitats, escoles, instituts,  empreses diverses i particulars.

Unió Europea

Des de 1986 i fins a 2013, la Unió Europea ha invertit recursos en el marc del Pla d'Ajuda Alimentària a les persones més necessitades de la Unió Europea, que està enquadrat en les mesures de regulació del mercat de productes agroalimentaris de la política agrícola comú (PAC). El seu objectiu és doble: d'una banda posar a disposició de les persones necessitades, de forma gratuïta, aliments bàsics de qualitat i, de l'altra, utilitzar els excedents de certs productes agraris en poder dels organismes públics d'intervenció de la Unió Europea.

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient a través del Fons Español de Garantia Agrària (FEGA) ha estat l'encarregat d'adquirir els aliments i de posar-los a la disposició de les entitats socials en col·laboració amb FESBAL i Creu Roja Espanyola.

Per al període 2014-2020, la Unió Europea ha creat el Fons d'Ajuda Europea per a les persones més desfavorides (FEAD) per recolzar les accions dels Estats membres. A Espanya, el FEAD es centrarà a pal·liar la privació alimentària. Ha d'anar acompanyada de mesures d'acompanyament per treure a aquestes persones de la pobresa. S'entendrà com a mesures d'acompanyament, el conjunt d'actuacions dirigides a afavorir la inclusió social de les persones més desfavorides beneficiàries de l'ajuda alimentària.

Aquests aliments arriben en 3 fases al llarg de l’any, en el període comprès entre els mesos de març i novembre, i suposa una de les entrades més importants d’aliments amb les que compta El Rebost. En els seus enviaments generalment hi ha arròs, pasta, llet, galetes, tomàquet fregit, conserva de verdura, tonyina i llegums. Aquestes comandes es gestionen a través de la Creu Roja a Catalunya o a través del Banc dels Aliments.

Compres

El Rebost, setmanalment fa una compra d’aliments a compte de l’ajuntament.

Els aliments que es compren són tots aquells que no vénen garantits pel FEGA i que considerem de consum bàsic, com pot ser la farina, el cacau soluble, les conserves de peix, els cereals, el brou i l’oli. Per aquest motiu són aquests també els productes que s’acostumen a demanar en les campanyes que s’organitzen.

Fundació Banc d’aliments

També ens avasteixen de productes secs. Hi ha productes de primera necessitats i altres que no ho són , però que aporta a la cistella un toc diferent ja que hi ha bombons, galetes….

Serma Banc d’aliments

El programa Serma proveeix de fruita i hortalisses al rebost.

Plataforma Humanitaria de la Creu Roja a catalunya

Són els productes  d’higiene de la llar i personal.

Minves

Les minves són aquells productes dels supermercats que estan apunt de  caducar o que no poden ser posats a la venda per temes d’imatge (un petit cop per exemple al envas…).