150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Rebost de Pineda de Mar

Què és El Rebost de Pineda de Mar.

El Rebost Solidari és un centre de distribució d'aliments resultat de la unió dels recursos existents al municipi de Pineda de Mar pel que fa a repartiment d'alimentació.

A qui atén

Creu Roja és l'encarregada de gestionar l'entrega d'aliments a totes les famílies derivades des de Serveis Socials Municipals a través d'un sistema de punts.

El Rebost Solidari, és un espai on els usuaris poden "comprar" els productes de primera necessitat (arròs, llet,galetes, oli,...) bolquers i llet infantil. La compra la realitzen bescanviant els punts que els han otorgat .

Aquests punts, els reben prèvia valoració de serveis socials en funció de la seva situació econòmica.

 

D'on provenen els aliments

Els aliments i altres productes disponibles, provenen dels excedents de la Unió Europea, Fundació Banc dels Aliments, Plataforma Humanitària de Creu Roja y donatius. L'Ajuntament de Pineda de Mar es fa càrrec, a més del cost del rebost, de tot el menjar que fa falta dia a dia per entregar a les famílies i que a l'hora de fer l'entrega no s'ha pogut aconseguir pels altres mitjans.

Aspectes Valorables

També es treballen altres aspectes amb els usuaris com la formació. S'imparteixen tallers d'economia domèstica xerrades sobre l’autoestima etc.